1/
Del oppskrift:

Chilikrabbe med sprøstekt hvitløk og stekt ris

Bruk en krabbeknekker eller hammer til å knuse klørne forsiktig, akkurat nok til at du enkelt kan ta ut kjøttet etter steking. Legg et kjøkkenhåndkle eller pose over krabben for å unngå at det spruter.

Damp eller varm opp klørne slik at de blir varme igjen

Fres hvitløk sammen med ca. 1 dl olje i en panne til gyllenbrun farge på middels varme. Pass godt på så de ikke brenner og blir bitre. Slå av varmen, ta kun ut hvitløken og la oljen være igjen.

Tilsett ingrediensene til sausen i oljen og skru varmen opp igjen på middels høy varme. La den putre i 2-3 minutter.

Senk varmen til middels og legg krabbene oppi. Blandes godt opp og ha halvparten av den sprøstekte hvitløken oppi.

La sausen sette seg godt rundt krabbene og trekke i ca. 4-5 minutter. Legg kun krabbeklørne over på et fat. Dryss over med resten av hvitløken og hakket koriander eller vårløk.

Vend inn kokt ris sammen med den resterende sausen i pannen. Stekes på middels høy varme i ca. 3-4 minutter slik at sausen trekker seg inn i riskornet. Ha gjerne litt mer hakket koriander eller vårløk på og server sammen med krabben.