Glasert snøkrabbe

Snøkrabbe lar seg godt kombinere med sterke smaker, her med glaserte snøkrabbebein i en spennende blanding av ulike sauser, krydder og urter.
  • 30 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
  • TIPS
    Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.
  • Glasering:

  • 2
    Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.
  • 3
    Riv skallet og press saften av lime.
  • 4
    Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.
  • 5
    Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.
  • 6
    Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.
  • 7
    Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.
  • 8
    Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.

Relaterte oppskrifter

  • 30 min Enkel Kos

    Røstipotet med krabbe

  • 40 min Middels Kos

    Grillet lompe med krabbe

  • 40 min Enkel Kos

    Skalldyrsuppe med krabbe

  • 45 min Middels Kos

    Krabbechowder