Grillet lompe med krabbe og purreløk

Krabbe på hjemmelaget lompe er et forfriskende alternativ på grillen.
  • 40 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Potetlompe:

  • 1
    Trekk mandelpotetene i vann til de er helt møre. Sil av vannet og ta de tilbake i kjelen og damp de tørre. Passer de så gjennom en sil i en bolle.
  • 2
    Vend inn smeltet meierismør, og så hvetemel. Smak til med salt.
  • 3
    Kjevle deigen ut slik at den er ca. 0,6 cm tykk. Stikk ut emner med rund utstikker, eller skjær ut med kniv. Diameter på ca. 7 cm.
  • 4
    Ha lompene over på bakepapir og sett de kaldt i kjøleskap (de blir lettere og grille når de er helt kalde). Potetlompene stekes på begge sider i stekepanne/grill på medium varme til de er gyllende.
  • TIPS
    Bytt ut hvetemel med bokhvetemel for glutenfri oppskrift.
  • Aromasmør:

  • 5
    Kok smøret under omrøring til det blir lysebrunt. Trekk av platen og tilsett timian, hvitløk (hel med skall) og sitronskall. La det hele ligge i smøret i 10 minutter, så sil.
  • Purrekompott:

  • 6
    Kutt purre i fine ringer. Fres i rikelig med aromasmør. La det småkoke til det er helt mørt, i ca 6-8 minutter.
  • Servering:

  • 7
    Ha 3-4 ss med kokt krabbekjøtt fra klør på en grillet potetlompe. Så 2 gode ss med purrekompott. Topp det hele med 1 ts av aromasmøret.
  • TIPS
    Riv litt klippfisk over. Dette tilfører god salt smak til retten og spiller godt med krabben.

Relaterte oppskrifter

  • 30 min Enkel Kos

    Røstipotet med krabbe

  • 40 min Enkel Kos

    Skalldyrsuppe med krabbe

  • 45 min Middels Kos

    Krabbechowder

  • 90 min Middels Kos

    Krabbe ravioli