Ovnsbakt snøkrabbe med urtesmør

Snøkrabben blir sett på som kongekrabbens lillebror, bare i en mindre utgave og med en søtere smak. Stek den i urtesmør, og server med brød og en frisk salat.
  • 30 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Sett stekeovnen på 200 °C.
  • 2
    Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
  • 3
    Legg snøkrabbebitene på et stekebrett med kjøttet opp.
  • Urtesmør:

  • 4
    Finhakk hvitløk og timian, og kjør det glatt i en blender med romtemperert smør, paprikapulver, karri og pepper.
  • 5
    Ha urtesmøret over snøkrabbekjøttet og stek i stekeovnen i 5 minutter.
  • 6
    Press over saften av lime før servering.
  • TIPS
    Ha gjerne urtesmøret som er igjen på stekebrettet i en skål, og server det ved siden av.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbesalat med Snøfrisk

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbe med tomatsalsa

  • 30 min Enkel Sunn

    Wok med snøkrabbe

  • 20 min Enkel Sunn

    Bakt krabbe i folie