Potetgalette med Krabbe, Gressløkmajones og Reddik
Potetgalette
Skrell og kutt potetene på en mandolin eller en ostehøvel.
Skrell og kutt potetene på en mandolin eller en ostehøvel.
Tilsett salt og vend det godt inn.
Legg de kuttede potene med salt i en sil, og la den "svette" vannet ut i ca 4-5 min. Klem forsiktig ut ytterligere væske etter en stund.
Sett en panne på medium varme, og vent til den blir varm. Ha i ca. 2 ss smør - og 1 ss nøytral olje.
Tilsett potene i pannen og klem de ned i pannen, slik at det blir kompakt. Stek i ca fem minutter før du snur den og steker i fem minutter til.
Har du en tykk potetkake, stek den videre i ovnen på ca. 140 grader. Om den er tynn og fin, er den gjennomstekt og skal nå hvile på en fjøl i noen minutter.
Start først med å blande gressløken og solsikkeoljen i en blender. Kjør så til en puré.
Kok deretter puréen på lav varme i 6-8 minutter. Trekk kjelen til side og la den stå i 5 minutter før den siles forsiktig over i ønsket beholder. La den stå for å bli kald.
Pisk sammen 2 eggeplommer, sitronsaft og salt.
Spe inn en tynn stråle med den grønne oljen du har laget og rør konstant.
Når du har spedd inn ca 200g grønn olje, har du mest sannsynlig en fin konsistens, men spe til du har ønsket konsistens og smak til med salt og sitron.
Legg potetkaken på et serveringsfat og topp den med krabbe og ønsket garnityr. Fordel utover hele potetkaken og del med en god venn eller to!