Røstipotet med krabbe

  • 30 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Røstipotet:

  • 1
    Skrell potetene og riv de grovt på rivjern. Bland med salt slik at det blir jevnt fordelt. La potetblandingen ligge i en sil for og renne av seg vann og stivelse (ca. 20 minutter) klem så ut ytterligere veske med hendene.
  • 2
    Form så litt store porsjonskaker med og stek i meierismør på middelsvarme i 5 minutter på hver side.
  • Luftig rømme:

  • 3
    Bland alt sammen i en bolle og visp rømmen til den blir stiv. Man skal holde bollen over hode uten at den rører på seg. Oppbevares i kjøleskap.
  • Syltet løk:

  • 4
    Bland sukker, eddik og vann i en kasserolle og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Kutt rødløken i tynne ringer. La de ligge i syltelaken i 4 timer.
  • TIPS
    Denne oppskriften kan lages i store mengder. Oppbevar syltet løk i norgesglass som er sterilt. Da holder løken i 6 mnd. Hvis man vil ha en hurtig-syltet løk så kan man koke løken litt i syltelaken. Da bli den klar til servering på 2 minutter.
  • Servering:

  • 5
    Vend opp krabbekjøtt fra klør i litt god olivenolje med salt og pepper. Anrett 2 ss krabbe på røstipoteten med 1 ss pisket rømme og syltet løk. Topp retten med finkuttet gressløk og revet pepperrot.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry