Crispy krabbeboller med Salsa Romesco
Salsa Romesco
Sett på en panne på middels varme og ha i Olivenoljen
Sett på en panne på middels varme og ha i Olivenoljen
Kutt opp chili grovt og stek dette forsiktig i ett minutt
Ha så hvitløk, sjalottløk (grovt kuttet) og loffskivene i pannen sammen med chilien. Stek dette forsiktig i 5-6 minutter
Hell dette over i en bolle og tilsett soltørkede tomater, hasselnøtter og hermetisk paprika med stavmikser. Du ønsker en tykk paste.
Helt til slutt blander du inn urtene og hvitvinseddiken og smaker til med salt og pepper.
Kok poteter og hvitløk sammen til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene helt tørre
Knus poteter og hvitløk sammen i en volle og rør inn krabben sammen med olivenolje.
Smak til med salt, pepper og kajennepepper og form massen til små boller på størrelse med en bordtennisball.
Ha bollene i fryseren så de setter seg og ikke oppløses når de skal ned i frityren etterhvert.
Bland alle tørre ingredienser og spe med. Spe med farris til du får en tykk røre
Lag deg en stasjon med hvetemel i én bolle og røra en annen. Vend krabbebollene i hvetemelet først, før du dypper den to(!) ganger i røra.
Friter dem på 165 grader til de er gyldne og sprø. Dette tar ca 2-3 minutter.
Server dem med salsa romesco og nyt!