Crispy krabbeboller med Salsa Romesco

Kjært barn har mange navn. Og om du kaller dette Bolinhos, Fritters eller Croquetas, spiller ingen rolle. Godt er det i alle fall! Selv om denne oppskriften ser omfattende ut, er det egentlig ikke det
  • 80 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Salsa Romesco:

  • 1
    Sett på en panne på middels varme og ha i Olivenoljen
  • 2
    Kutt opp chili grovt og stek dette forsiktig i ett minutt
  • 3
    Ha så hvitløk, sjalottløk (grovt kuttet) og loffskivene i pannen sammen med chilien. Stek dette forsiktig i 5-6 minutter
  • 4
    Hell dette over i en bolle og tilsett soltørkede tomater, hasselnøtter og hermetisk paprika med stavmikser. Du ønsker en tykk paste.
  • TIPS
    Blir pasten den for tørr kan du spe med olivenolje, blir den for løs stavmikser du inn litt mer loff.
  • 5
    Helt til slutt blander du inn urtene og hvitvinseddiken og smaker til med salt og pepper.
  • Krabbe- og Potetboller:

  • 6
    Kok poteter og hvitløk sammen til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetene helt tørre
  • 7
    Knus poteter og hvitløk sammen i en volle og rør inn krabben sammen med olivenolje.
  • 8
    Smak til med salt, pepper og kajennepepper og form massen til små boller på størrelse med en bordtennisball.
  • 9
    Ha bollene i fryseren så de setter seg og ikke oppløses når de skal ned i frityren etterhvert.
  • Røre og fritering:

  • 10
    Bland alle tørre ingredienser og spe med. Spe med farris til du får en tykk røre
  • 11
    Lag deg en stasjon med hvetemel i én bolle og røra en annen. Vend krabbebollene i hvetemelet først, før du dypper den to(!) ganger i røra.
  • 12
    Friter dem på 165 grader til de er gyldne og sprø. Dette tar ca 2-3 minutter.
  • 13
    Server dem med salsa romesco og nyt!

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry