Om Hitrakrabbe

Parmesan kommer fra Italia. Sjampanje kommer fra Frankrike. Krabbe kommer fra Hitra.

Helt siden 1700-tallet har Ansnes på Hitra vært  et sted for handel av fisk og sjømat.

I 1930-årene så kjøpmannen Sivert Anton Fjeldvær potensial i krabbe som en delikatesse fra havet. Etter hvert oppdaget han at krabbe fra Hitra hadde et konkurransefortrinn i form av kvalitet.

Det ble opprettet mottak av krabber på Ansnes og herfra ble krabben solgt videre til folk langs kysten og ikke minst til Trondheim.


Ombord i MS Ansnes ble det pakket Hitrakrabbe til eksportmarkedet på 1950-tallet.

Helt siden 1930 har selskapet HitraMat høstet taskekrabbe fra havet med fokus på kvalitet, innovativitet og stolthet for faget.

Krabbefiske er bærekraftig og fiskes fortsatt med tradisjonelle teiner fra små sjarker.

Hvorfor HitraKrabbe?

Taskekrabben er utbredt fra Troms i nord til Egeerhavet og Marokkos kyst i sør. Men ved Hitra på Trøndelagskysten, møter Golfstrømmen fra sør den kalde sjøen fra nord i Barentshavet.  Dette medfører spesielle havstrømmer som gir optimale temperaturer og perfekte levevilkår for Hitrakrabben. Krabbe som lever godt, smaker godt.

HitraKrabbens kvalitet har brakt den ikke bare til hele Norge, den eksporteres også utover Norges grenser. Et av de landene det eksporteres mest krabbe til er Frankrike. Franskmenne omtaler Hitrakrabben som «crème de la crème».