Grillet lompe med krabbe
Potetlompe
Trekk mandelpotetene i vann til de er helt møre. Sil av vannet og ta de tilbake i kjelen og damp de tørre. Passer de så gjennom en sil i en bolle.
Trekk mandelpotetene i vann til de er helt møre. Sil av vannet og ta de tilbake i kjelen og damp de tørre. Passer de så gjennom en sil i en bolle.
Vend inn smeltet meierismør, og så hvetemel. Smak til med salt.
Kjevle deigen ut slik at den er ca. 0,6 cm tykk. Stikk ut emner med rund utstikker, eller skjær ut med kniv. Diameter på ca. 7 cm.
Ha lompene over på bakepapir og sett de kaldt i kjøleskap (de blir lettere og grille når de er helt kalde). Potetlompene stekes på begge sider i stekepanne/grill på medium varme til de er gyllende.
Kok smøret under omrøring til det blir lysebrunt. Trekk av platen og tilsett timian, hvitløk (hel med skall) og sitronskall. La det hele ligge i smøret i 10 minutter, så sil.
Kutt purre i fine ringer. Fres i rikelig med aromasmør. La det småkoke til det er helt mørt, i ca 6-8 minutter.
Ha 3-4 ss med kokt krabbekjøtt fra klør på en grillet potetlompe. Så 2 gode ss med purrekompott. Topp det hele med 1 ts av aromasmøret.