Trekk mandelpotetene i vann til de er helt møre. Sil av vannet og ta de tilbake i kjelen og damp de tørre. Passer de så gjennom en sil i en bolle.
2
Vend inn smeltet meierismør, og så hvetemel. Smak til med salt.
3
Kjevle deigen ut slik at den er ca. 0,6 cm tykk. Stikk ut emner med rund utstikker, eller skjær ut med kniv. Diameter på ca. 7 cm.
4
Ha lompene over på bakepapir og sett de kaldt i kjøleskap (de blir lettere og grille når de er helt kalde). Potetlompene stekes på begge sider i stekepanne/grill på medium varme til de er gyllende.
TIPS
Bytt ut hvetemel med bokhvetemel for glutenfri oppskrift.
Aromasmør:
5
Kok smøret under omrøring til det blir lysebrunt. Trekk av platen og tilsett timian, hvitløk (hel med skall) og sitronskall. La det hele ligge i smøret i 10 minutter, så sil.
Purrekompott:
6
Kutt purre i fine ringer. Fres i rikelig med aromasmør. La det småkoke til det er helt mørt, i ca 6-8 minutter.
Servering:
7
Ha 3-4 ss med kokt krabbekjøtt fra klør på en grillet potetlompe. Så 2 gode ss med purrekompott. Topp det hele med 1 ts av aromasmøret.
TIPS
Riv litt klippfisk over. Dette tilfører god salt smak til retten og spiller godt med krabben.