Trekk mandelpotetene i vann til de er helt møre. Sil av vannet og ta de tilbake i kjelen og damp de tørre. Passer de så gjennom en sil i en bolle.
2
Vend inn smeltet meierismør, og så hvetemel. Smak til med salt.
3
Kjevle deigen ut slik at den er ca. 0,6 cm tykk. Stikk ut emner med rund utstikker, eller skjær ut med kniv. Diameter på ca. 7 cm.
4
Ha lompene over på bakepapir og sett de kaldt i kjøleskap (de blir lettere og grille når de er helt kalde). Potetlompene stekes på begge sider i stekepanne/grill på medium varme til de er gyllende.
TIPS
Bytt ut hvetemel med bokhvetemel for glutenfri oppskrift.
Aromasmør:
5
Kok smøret under omrøring til det blir lysebrunt. Trekk av platen og tilsett timian, hvitløk (hel med skall) og sitronskall. La det hele ligge i smøret i 10 minutter, så sil.
Purrekompott:
6
Kutt purre i fine ringer. Fres i rikelig med aromasmør. La det småkoke til det er helt mørt, i ca 6-8 minutter.
Servering:
7
Ha 3-4 ss med kokt krabbekjøtt fra klør på en grillet potetlompe. Så 2 gode ss med purrekompott. Topp det hele med 1 ts av aromasmøret.
TIPS
Riv litt klippfisk over. Dette tilfører god salt smak til retten og spiller godt med krabben.
Relaterte oppskrifter
30 min
Middels
Kos
Wonton med svin og krabbe. Og Nouc Cham (dippesaus)