1/
Del oppskrift:

Grillet sellerirot med krabbe

Grillet sellerirot

Bak hele selleriroten som den er i oven på 180 grader i ca.40 minutter. (tiden avhenger noe av størrelsen på selleriroten). Skallet på sellerien isolerer fra varmen og sellerien blir kokt i sin egen veske. Dette er en teknikk for fremheve den genuine sellerismaken.

Skjær vekk skallet og skjær den i litt over 1 cm tykke skiver. Grill så på medium høy varme på grillen.

Syltet sellerirot

Bland sukker, eddik og vann i en kasserolle og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Kutt sellerirot i terninger. For hurtigsyltet selleri, kok dem i litt syltelake. Ferdig til severing på ca 2 minutter.

Syrlig eple

Skrell eplene og kutt i terninger. Vend de i saften fra 1 sitron, sukker og olje. La det ligge i kjøleskap og marinere i ca. 20 minutter eller til sukkeret har løst seg opp og trukket inn i eplene.

Ekspressmajones med vårløk

Finhakk vårløken og ha alle øvrige ingredienser i et høyt glass/beholder. De vil naturlig legge seg litt lagvis men slik skal det være! Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne, og løft stavmikseren rolig opp mot overflaten. På 20 sekunder har du laget hjemmelaget majones.

Rugsmuler

Skjær vekk skorpen fra rugbrødet. Kjør i en foodprosessor til det blir smuler og legg i en ildfastform. Vend inn oliven olje og salt. Stek på 160 grader i ovnen til de blir sprø, ca.15 minutter. Rør underveis slik at smulene blir jevnt stekt.