Grillet sellerirot med krabbe
- 60 min
- Middels
- Sunn
Lukk
Fremgangsmåte
Grillet sellerirot:
- 1Bak hele selleriroten som den er i oven på 180 grader i ca.40 minutter. (tiden avhenger noe av størrelsen på selleriroten). Skallet på sellerien isolerer fra varmen og sellerien blir kokt i sin egen veske. Dette er en teknikk for fremheve den genuine sellerismaken.
- 2Skjær vekk skallet og skjær den i litt over 1 cm tykke skiver. Grill så på medium høy varme på grillen.
Syltet sellerirot:
- 3Bland sukker, eddik og vann i en kasserolle og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Kutt sellerirot i terninger. For hurtigsyltet selleri, kok dem i litt syltelake. Ferdig til severing på ca 2 minutter.
- TIPSSylting: for best resultat, legg sellerirotterningene i syltelake i ca 4 timer.Syltet sellerirot kan lages i store mengder. Oppbevar i sterilt norgesglass, da holder det seg i 6 mnd. Hvis man vil ha en hurtig-syltet sellerirot så kan man koke selleri i litt i syltelake. Da bli den klar til servering på 2 minutter.
Syrlig eple:
- 4Skrell eplene og kutt i terninger. Vend de i saften fra 1 sitron, sukker og olje. La det ligge i kjøleskap og marinere i ca. 20 minutter eller til sukkeret har løst seg opp og trukket inn i eplene.
Ekspressmajones med vårløk:
- 5Finhakk vårløken og ha alle øvrige ingredienser i et høyt glass/beholder. De vil naturlig legge seg litt lagvis men slik skal det være! Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne, og løft stavmikseren rolig opp mot overflaten. På 20 sekunder har du laget hjemmelaget majones.
Rugsmuler:
- 6Skjær vekk skorpen fra rugbrødet. Kjør i en foodprosessor til det blir smuler og legg i en ildfastform. Vend inn oliven olje og salt. Stek på 160 grader i ovnen til de blir sprø, ca.15 minutter. Rør underveis slik at smulene blir jevnt stekt.