1/
Del oppskrift:

Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

Grillet kål

Damp kålen hele i en stor kjele med litt vann i bunnen, med lokk. Avhenger av størrelse på kålen, men ca. 7 minutter.

Ha kålen på en fjøl og la den kjøle seg ned i ca. 10 minutter.

Skjær de så i 4, slik at stilken fortsatt er på. Stilken hjelper med å holde kålen på plass.

Grill kålbitene på begge sider.

Pensle med god olivenolje (evt. smør)

Smørsaus

Finkutt sjalottløken og stek den litt i en kjele.

Ha så i eddik og reduser til halvparten.

Tilsett så fløte og la dette småputre i noen minutter.

Skjær smør i terninger og pisk det inn i sausen (evt. bruk en stavmikser). Smak til med salt og sitron.

Ha i lakserogn og gressløk rett før servering.

Sprø potet

Kutt potetene i strimler på 1x1 millimeter. Mandolin er et veldig godt hjelpemiddel. Alternativt benytt en ostehøvel og kutt så i strimler.

La strimlene ligge i rennende kaldt vann i 5 minutter. Dette er for å få skylt ut det meste av stivelsen.

Legg så strimlene på et brett med papir eller klede.

Det er viktig at de er tørre før man skal fritere dem.

Varm opp olje i en kjele eller frityr til 165 grader. Friter strimlene i flere omganger til de er gylne. Strø over litt salt.

Anretning

Dryss sprø potet over kålen.

Varm opp krabben i en kjele og legg inntil den grillede kålen.

Ha på godt med smørsaus.