Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potetEn frisk og smakfull krabberett.30 minMiddelsKos Forsiden Oppskrifter Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potetLukk FremgangsmåteGrillet kål: 1Damp kålen hele i en stor kjele med litt vann i bunnen, med lokk. Avhenger av størrelse på kålen, men ca. 7 minutter. 2Ha kålen på en fjøl og la den kjøle seg ned i ca. 10 minutter. 3Skjær de så i 4, slik at stilken fortsatt er på. Stilken hjelper med å holde kålen på plass. 4Grill kålbitene på begge sider. 5Pensle med god olivenolje (evt. smør)Smørsaus: 6Finkutt sjalottløken og stek den litt i en kjele. 7Ha så i eddik og reduser til halvparten. 8Tilsett så fløte og la dette småputre i noen minutter. 9Skjær smør i terninger og pisk det inn i sausen (evt. bruk en stavmikser). Smak til med salt og sitron. 10Ha i lakserogn og gressløk rett før servering.Sprø potet: 11Kutt potetene i strimler på 1x1 millimeter. Mandolin er et veldig godt hjelpemiddel. Alternativt benytt en ostehøvel og kutt så i strimler. 12La strimlene ligge i rennende kaldt vann i 5 minutter. Dette er for å få skylt ut det meste av stivelsen. 13Legg så strimlene på et brett med papir eller klede. 14Det er viktig at de er tørre før man skal fritere dem. 15Varm opp olje i en kjele eller frityr til 165 grader. Friter strimlene i flere omganger til de er gylne. Strø over litt salt.TIPSDette kan gjøres flere dager i forveien. Oppbevares i boks med lokk på tørt sted.Anretning: 16Dryss sprø potet over kålen. 17Varm opp krabben i en kjele og legg inntil den grillede kålen. 18Ha på godt med smørsaus.Relaterte oppskrifter 40 min Enkel KosSprø Kokosfriterte Krabbeklør 5/5 50 min Middels KosKam Heong Krabbe 5/5 40 min Enkel KosButtermilk Crab 5/5 150 min Middels KosKrabbekaker med grønn curry
Lukk FremgangsmåteGrillet kål: 1Damp kålen hele i en stor kjele med litt vann i bunnen, med lokk. Avhenger av størrelse på kålen, men ca. 7 minutter. 2Ha kålen på en fjøl og la den kjøle seg ned i ca. 10 minutter. 3Skjær de så i 4, slik at stilken fortsatt er på. Stilken hjelper med å holde kålen på plass. 4Grill kålbitene på begge sider. 5Pensle med god olivenolje (evt. smør)Smørsaus: 6Finkutt sjalottløken og stek den litt i en kjele. 7Ha så i eddik og reduser til halvparten. 8Tilsett så fløte og la dette småputre i noen minutter. 9Skjær smør i terninger og pisk det inn i sausen (evt. bruk en stavmikser). Smak til med salt og sitron. 10Ha i lakserogn og gressløk rett før servering.Sprø potet: 11Kutt potetene i strimler på 1x1 millimeter. Mandolin er et veldig godt hjelpemiddel. Alternativt benytt en ostehøvel og kutt så i strimler. 12La strimlene ligge i rennende kaldt vann i 5 minutter. Dette er for å få skylt ut det meste av stivelsen. 13Legg så strimlene på et brett med papir eller klede. 14Det er viktig at de er tørre før man skal fritere dem. 15Varm opp olje i en kjele eller frityr til 165 grader. Friter strimlene i flere omganger til de er gylne. Strø over litt salt.TIPSDette kan gjøres flere dager i forveien. Oppbevares i boks med lokk på tørt sted.Anretning: 16Dryss sprø potet over kålen. 17Varm opp krabben i en kjele og legg inntil den grillede kålen. 18Ha på godt med smørsaus.