Krabbe og artisjokksalat
Blåskjell/vinaigrette
Damp blåskjellene til de åpner seg. Sil av kraften og sett til side. Plukk ut blåskjellene fra skallet. Reduser resterende kraft til det gjenstår et par spiseskjeer - avkjøl.
Damp blåskjellene til de åpner seg. Sil av kraften og sett til side. Plukk ut blåskjellene fra skallet. Reduser resterende kraft til det gjenstår et par spiseskjeer - avkjøl.
Pisk sammen blåskjellkraft, sherryeddik og dijonsennep. Pisk deretter inn oljen gradvis til du får en kremete konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Varm ovnen til 200 grader.
Rens artisjokkene til du står igjen med hjertet og stilken. Skrap ut "hårene" med en skje, og skrell stilken. Gni inn de rensede artisjokkene med sitron.
Bland artisjokkene med olivenolje, hvitløk og salt og pepper. Ha over i en form og tilsett hvitvin. Dekk til med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og bak videre i 10 minutter.
Riv vasket grønnkål i grove biter.
Vend inn olivenoljen og fordel utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt.
Stekes i ca. 12-15 minutter på 170 grader (varmluft). Snu en gang underveis.
Del artisjokkene i to og anrett med blåskjell og grønnkål på et stort fat eller flere tallerkener. Toppes med krabbekjøtt, vinaigrette, ristede hasselnøtter og grov sennep.