Damp blåskjellene til de åpner seg. Sil av kraften og sett til side. Plukk ut blåskjellene fra skallet. Reduser resterende kraft til det gjenstår et par spiseskjeer - avkjøl.
2
Pisk sammen blåskjellkraft, sherryeddik og dijonsennep. Pisk deretter inn oljen gradvis til du får en kremete konsistens.
3
Smak til med salt og pepper.
Bakt artisjokk:
4
Varm ovnen til 200 grader.
5
Rens artisjokkene til du står igjen med hjertet og stilken. Skrap ut "hårene" med en skje, og skrell stilken. Gni inn de rensede artisjokkene med sitron.
6
Bland artisjokkene med olivenolje, hvitløk og salt og pepper. Ha over i en form og tilsett hvitvin. Dekk til med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og bak videre i 10 minutter.
TIPS
For en raskere prosess kan du kjøpe artisjokk av god kvalitet på glass.
Sprø grønnkål:
7
Riv vasket grønnkål i grove biter.
8
Vend inn olivenoljen og fordel utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt.
9
Stekes i ca. 12-15 minutter på 170 grader (varmluft). Snu en gang underveis.
Tilbredning:
10
Del artisjokkene i to og anrett med blåskjell og grønnkål på et stort fat eller flere tallerkener. Toppes med krabbekjøtt, vinaigrette, ristede hasselnøtter og grov sennep.
TIPS
Denne oppskrifter er nok til 4-6 porsjoner. Egner seg godt til servering på et stort fat.
Relaterte oppskrifter
15 min
Middels
Sunn
Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing
5/5
40 min
Enkel
Sunn
Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus