Krabbe og artisjokksalat

Sunn og smakfull. Perfekt til tapas eller koldtbord.
  • 90 min
  • Middels
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • Blåskjell/vinaigrette:

  • 1
    Damp blåskjellene til de åpner seg. Sil av kraften og sett til side. Plukk ut blåskjellene fra skallet. Reduser resterende kraft til det gjenstår et par spiseskjeer - avkjøl.
  • 2
    Pisk sammen blåskjellkraft, sherryeddik og dijonsennep. Pisk deretter inn oljen gradvis til du får en kremete konsistens.
  • 3
    Smak til med salt og pepper.
  • Bakt artisjokk:

  • 4
    Varm ovnen til 200 grader.
  • 5
    Rens artisjokkene til du står igjen med hjertet og stilken. Skrap ut "hårene" med en skje, og skrell stilken. Gni inn de rensede artisjokkene med sitron.
  • 6
    Bland artisjokkene med olivenolje, hvitløk og salt og pepper. Ha over i en form og tilsett hvitvin. Dekk til med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og bak videre i 10 minutter.
  • TIPS
    For en raskere prosess kan du kjøpe artisjokk av god kvalitet på glass.
  • Sprø grønnkål:

  • 7
    Riv vasket grønnkål i grove biter.
  • 8
    Vend inn olivenoljen og fordel utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt.
  • 9
    Stekes i ca. 12-15 minutter på 170 grader (varmluft). Snu en gang underveis.
  • Tilbredning:

  • 10
    Del artisjokkene i to og anrett med blåskjell og grønnkål på et stort fat eller flere tallerkener. Toppes med krabbekjøtt, vinaigrette, ristede hasselnøtter og grov sennep.
  • TIPS
    Denne oppskrifter er nok til 4-6 porsjoner. Egner seg godt til servering på et stort fat.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbesalat med Snøfrisk

  • 30 min Enkel Sunn

    Ovnsbakt snøkrabbe med urtesmør

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbe med tomatsalsa

  • 30 min Enkel Sunn

    Wok med snøkrabbe