Krabbefritters med ketchup
Krabbefritters
Kok opp vann og smør, tilsett deretter mel og rør godt sammen.
Kok opp vann og smør, tilsett deretter mel og rør godt sammen.
Tilsett ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hver speing. Deigen skal være tykk og holde formen.
Rør inn krabbekjøttet, vårløken og krydderne.
Varm nøytral olje i en stekepanne (ca. 2 cm høyt). Når oljen er varm (170-180 grader) form krabbeblandingen i en spiseskje og legg forsiktig ned i oljen, ikke klem på dem etter å ha lagt dem i pannen.
Stekes til de er gyldne og sprø på begge sider. Legg over på tørkepapir. Serveres med tamarindketchup.
Kjør tomat, løk, hvitløk og chili i en blender til glatt konsistens.
Ha over i en kjele med resterende ingredienser. Reduser til tyktflytende konsistens.
Smak til med salt. Avkjøl og oppbevar kaldt.