Krabbefritters med ketchup

Enkel og deilig rett, ypperlig som kos eller enkelt måltid.
  • 45 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Krabbefritters:

  • 1
    Kok opp vann og smør, tilsett deretter mel og rør godt sammen.
  • 2
    Tilsett ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hver speing. Deigen skal være tykk og holde formen.
  • 3
    Rør inn krabbekjøttet, vårløken og krydderne.
  • 4
    Varm nøytral olje i en stekepanne (ca. 2 cm høyt). Når oljen er varm (170-180 grader) form krabbeblandingen i en spiseskje og legg forsiktig ned i oljen, ikke klem på dem etter å ha lagt dem i pannen.
  • 5
    Stekes til de er gyldne og sprø på begge sider. Legg over på tørkepapir. Serveres med tamarindketchup.
  • Tamarind ketchup:

  • 6
    Kjør tomat, løk, hvitløk og chili i en blender til glatt konsistens.
  • 7
    Ha over i en kjele med resterende ingredienser. Reduser til tyktflytende konsistens.
  • 8
    Smak til med salt. Avkjøl og oppbevar kaldt.
  • TIPS
    Ved dobling av frittersoppskriften, trenger ikke ketchup å dobles.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    10 min Enkel Kos

    Krabbe naturell

  • 5/5
    80 min Middels Kos

    Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

  • 5/5
    15 min Enkel Kos

    Kokte krabbeklør glasert i hissig Jalapeño-majones

  • 40 min Middels Kos

    Friterte Padroner fylt med Krabbe, Lime og Chili