Krabbefritters med ketchup

Enkel og deilig rett, ypperlig som kos eller enkelt måltid.
  • 45 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Krabbefritters:

  • 1
    Kok opp vann og smør, tilsett deretter mel og rør godt sammen.
  • 2
    Tilsett ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hver speing. Deigen skal være tykk og holde formen.
  • 3
    Rør inn krabbekjøttet, vårløken og krydderne.
  • 4
    Varm nøytral olje i en stekepanne (ca. 2 cm høyt). Når oljen er varm (170-180 grader) form krabbeblandingen i en spiseskje og legg forsiktig ned i oljen, ikke klem på dem etter å ha lagt dem i pannen.
  • 5
    Stekes til de er gyldne og sprø på begge sider. Legg over på tørkepapir. Serveres med tamarindketchup.
  • Tamarind ketchup:

  • 6
    Kjør tomat, løk, hvitløk og chili i en blender til glatt konsistens.
  • 7
    Ha over i en kjele med resterende ingredienser. Reduser til tyktflytende konsistens.
  • 8
    Smak til med salt. Avkjøl og oppbevar kaldt.
  • TIPS
    Ved dobling av frittersoppskriften, trenger ikke ketchup å dobles.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry