1/
Del oppskrift:

Krabbe & Kålrot

Krabbemasse med Majones på fritert Gjær

Hell solsikkeolje og 2 pakker ferskgjær i en tykkbunnet kjele og kjør med stavmikser.

Varm opp og visp til du får en klar olje

Når oljen er klar, smuldrer du resterende gjær og friterer til gjæren er mørk gyllen og sprø.

Ha eggeplommer i en bolle, og pisk mens du sper med gjærolje. Pisk til majoneskonsistens og smak til med salt og syre.

Når du er fornøyd med majonesen blander du like mengder av den med krabbekjøtt. Smak til med salt og syre.

Bakt og røkt Kålrot

Bak Kålroten hel med skall på i ovnen på 160 grader til den når 80 grader kjernetemperatur. Salt den rikelig. Avkjøl i kjøleskapet.

Når den er avkjølt - fjern skallet og legg den rett i grillen (eller en varmebestandig stålbakke) og røyk den i 25-35 minutter.

Kutt den i tynne skiver.

Saus på Kålrot

Reduser Kåltrojuicen til ca. halvparten og tilsett brunet smør og solbærolje (eller dillolje).

Gi det et raskt oppkok og smak til til salt og sitron.

Grønnkålpulver

Rens Grønnkålen for stilker og tørk den på 100 grader i ovnen til den blir sprø. Kjør opp med blender til det blir fint pulver.