Krabberisotto
Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk, chili og hvitløk, surr til den er myk.
Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk, chili og hvitløk, surr til den er myk.
Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt.
Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
Spe med kraft litt om gangen, under omrøring. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske.
Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv. Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.
Smak til med salt og pepper. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering.
Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.