Krabbeoppskrift, krabberisotto

Krabberisotto

En italiensk klassiker med krabbe. Denne varianten passer både som forrett eller hovedrett og er enkel og rask å lage.
  • 30 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • TIPS
    Det tar normalt ca. 15-18 minutter å koke risen.
  • 1
    Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk, chili og hvitløk, surr til den er myk.
  • 2
    Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt.
  • 3
    Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
  • 4
    Spe med kraft litt om gangen, under omrøring. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske.
  • 5
    Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv. Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.
  • 6
    Smak til med salt og pepper. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering.
  • 7
    Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    Krabbeoppskrift, risoni med chiliolje
    40 min Enkel Kos

    Risoni med chiliolje

  • 5/5
    Krabbeoppskrift - Krabbesalat på ertepannacotta
    120 min Middels Kos

    Krabbesalat på ertepannacotta

  • 3/5
    Krabbeoppskrift - Krabbesticks
    120 min Middels Kos

    Krabbesticks

  • Krabbeoppskrift, Krabbecurry
    120 min Middels Kos

    Krabbecurry