Omelett Arnold Bennet med Taskekrabbe
Mousselinesaus
Kok opp eddik, vin, urtestilker, pepper og løk.
Kok opp eddik, vin, urtestilker, pepper og løk.
Dette skal redusere til det er 20% igjen i kjelen. Dette er reduksjonen.
Denne siles og blandes med eggeplimmen. Pisk dette over et vannbad til det tykner.
Ta sausen av varmen og tilsett smøret - litt etter litt. Smak til med salt og sitron.
Vend inn pisket krem når du har sausen klar.
Ha egg i en bolle sammen med kremfløte og salt og pisk det godt sammen.
Sett på en stekepanne på medium/høy varme og tilsett smør og olje.
Når det bruser god i smøret tilsetter du eggesmeten og rører forsiktig rundt med en slikkepott. Du skal ha en mellomting mellom eggerøre og omelett. Altså litt bløt.
Ha deretter eggemasen over i en form som tåler varme.
Dryss ost over og topp med renset krabbe og et lag med Mousselinsaus.
Gratiner under grillelementet i stekeovnen med døren åpen i noen sekunder.