Omelett Arnold Bennet med Taskekrabbe

Skal du lyxe opp frokosten - eller imponere med noe "enkelt" til lunsj - er Omelette Arnold Bennet med Taskekrabbe og deilig Mousselinesaus (en variant av Hollaindaise) den perfekte retten!
  • 30 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Mousselinesaus:

  • 1
    Kok opp eddik, vin, urtestilker, pepper og løk.
  • 2
    Dette skal redusere til det er 20% igjen i kjelen. Dette er reduksjonen.
  • 3
    Denne siles og blandes med eggeplimmen. Pisk dette over et vannbad til det tykner.
  • 4
    Ta sausen av varmen og tilsett smøret - litt etter litt. Smak til med salt og sitron.
  • TIPS
    Sausen må ikke varmes over 65 grader, da skiller den seg veldig lett.
  • 5
    Vend inn pisket krem når du har sausen klar.
  • Omelett:

  • 6
    Ha egg i en bolle sammen med kremfløte og salt og pisk det godt sammen.
  • 7
    Sett på en stekepanne på medium/høy varme og tilsett smør og olje.
  • 8
    Når det bruser god i smøret tilsetter du eggesmeten og rører forsiktig rundt med en slikkepott. Du skal ha en mellomting mellom eggerøre og omelett. Altså litt bløt.
  • 9
    Ha deretter eggemasen over i en form som tåler varme.
  • 10
    Dryss ost over og topp med renset krabbe og et lag med Mousselinsaus.
  • 11
    Gratiner under grillelementet i stekeovnen med døren åpen i noen sekunder.
  • TIPS
    Dette går fort, så følg nøye med!

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry