Pokèbowl med krabbe
Rismarinade
Kok opp riseddik slik at sukker og salt løses opp, kjøles så ned.
Kok opp riseddik slik at sukker og salt løses opp, kjøles så ned.
Vei opp ris og ha risen i en sil og plasser i kaldt vann. Rør litt i risen, slik at stivelse og urenheter skilles ut i vannet. Gjenta prosessen med rent vann. Skyll og sil vekk vannet.
Ha ris og vann i en riskoker eller en kasserolle. Når risen er ferdig kokt, tilsettes 170 g av rismarinaden. Vend inn og la den hvile.
Pakk søtpotet i aluminiumsfolie, bak på 200 grader varmluft i ca. 40 minutter( tiden avhenger at størrelsen på poteten)
La de hvile på benken i ca. 20 minutter før du river av skallet på poteten og har innholdet i en skål/bolle
Tilsett lime, tabasco og salt
Kjør med stavmikser til glatt
Snitt kålen så tynt og fint du klarer
Ha kålen i en bolle og tilsett lime, salt, sukker og sesamfrø
Dekk kålen med lokk eller plastfilm, la ligge i minimum 40 minutter
Hel bort væske som har sluppet kålen.
Sett sammen alt. Start med å ha sushiris i en bolle. Pynt deretter med Wakame, Wasabinøtter, Rødkål med sesam og lime, Chilimajones, Mango og Søtpotetkrem
Nyt!