1/
Del oppskrift:

Risotto med krabbe og avokadokrem!

Slik lager du Risotto

Kutt sjalottløk fint og hakk hvitløk (Og eventuelt øvrige grønnsaker du velger å ha med)

Varm opp væske (vann eller kraft)

Sett på en vid sautause eller kjele på medium-høy varme og tilsett olivenolje, og fres sjalottløk og hvitløk i ca. 40 sekunder under omrøring.

Tilsett ris og sauter videre i ca. 1 minutt, rør hele tiden, pass på at det ikke svir seg.

Tilsett hvitvin og la det redusere til halvparten

Øs over med kraft eller vann til det dekker godt - og kok risottoen på høy varme. Rør rundt slik at det ikke setter seg i bunnen av kasserollen og at det ikke er noen riskorn i kanten på kjelen som ikke blir kokt.

Kok ut væske og tilsett mere væske når det er redusert inn.

Etter 15 minutter, smak på risen, den skal være mør, men at du kjenner konsistensen til riskornene

Skru av varmen og rør inn smør. Rør inn parmesan og salt. Sett på lokk og la risottoen hvile i 2 minutter. Etter den er hvilt, tilsett frisk sitron juice

Avokadokrem

Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller kjør det glatt med en stavmikser.

Vend inn avokadokrem i den varme risottoen, og topp med erter, krabbe og estragon!