Risotto med krabbe og avokadokrem!

Dette er en frisk og deilig risotto med nydelige farger
  • 30 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • TIPS
    Det er noen generelle tips vi kan gi når det kommer til å lage Risotto. Ha alt klart som skal i risottoen før du starter. Bruk en vid sautause eller kjele og en slikkepott. Den kommer til i alle kriker og kroker.
  • Slik lager du Risotto:

  • 1
    Kutt sjalottløk fint og hakk hvitløk (Og eventuelt øvrige grønnsaker du velger å ha med)
  • 2
    Varm opp væske (vann eller kraft)
  • 3
    Sett på en vid sautause eller kjele på medium-høy varme og tilsett olivenolje, og fres sjalottløk og hvitløk i ca. 40 sekunder under omrøring.
  • 4
    Tilsett ris og sauter videre i ca. 1 minutt, rør hele tiden, pass på at det ikke svir seg.
  • 5
    Tilsett hvitvin og la det redusere til halvparten
  • 6
    Øs over med kraft eller vann til det dekker godt - og kok risottoen på høy varme. Rør rundt slik at det ikke setter seg i bunnen av kasserollen og at det ikke er noen riskorn i kanten på kjelen som ikke blir kokt.
  • 7
    Kok ut væske og tilsett mere væske når det er redusert inn.
  • TIPS
    Tenk at du skal tilsette litt og litt væske underveis, til du er fornøyd med konsistens og risen er gjennomkokt. Tilsett, kok ned, tilsett, kok ned. Gjenta gjerne 6-7 ganger. Når du lager Risotto er det dét du skal gjøre.
  • 8
    Etter 15 minutter, smak på risen, den skal være mør, men at du kjenner konsistensen til riskornene
  • 9
    Skru av varmen og rør inn smør. Rør inn parmesan og salt. Sett på lokk og la risottoen hvile i 2 minutter. Etter den er hvilt, tilsett frisk sitron juice
  • Avokadokrem:

  • 10
    Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller kjør det glatt med en stavmikser.
  • 11
    Vend inn avokadokrem i den varme risottoen, og topp med erter, krabbe og estragon!

Relaterte oppskrifter

  • 25 min Middels Kos

    Risotto al Salto med krabbe og Gremolata

  • 25 min Enkel Kos

    Pasta med rød pesto & krabbe

  • 0 min Middels Kos

    Pokèbowl med krabbe

  • 40 min Enkel Kos

    Crab Roll 2.0