Det er noen generelle tips vi kan gi når det kommer til å lage Risotto. Ha alt klart som skal i risottoen før du starter. Bruk en vid sautause eller kjele og en slikkepott. Den kommer til i alle kriker og kroker.
Slik lager du Risotto:
1
Kutt sjalottløk fint og hakk hvitløk (Og eventuelt øvrige grønnsaker du velger å ha med)
2
Varm opp væske (vann eller kraft)
3
Sett på en vid sautause eller kjele på medium-høy varme og tilsett olivenolje, og fres sjalottløk og hvitløk i ca. 40 sekunder under omrøring.
4
Tilsett ris og sauter videre i ca. 1 minutt, rør hele tiden, pass på at det ikke svir seg.
5
Tilsett hvitvin og la det redusere til halvparten
6
Øs over med kraft eller vann til det dekker godt - og kok risottoen på høy varme. Rør rundt slik at det ikke setter seg i bunnen av kasserollen og at det ikke er noen riskorn i kanten på kjelen som ikke blir kokt.
7
Kok ut væske og tilsett mere væske når det er redusert inn.
TIPS
Tenk at du skal tilsette litt og litt væske underveis, til du er fornøyd med konsistens og risen er gjennomkokt. Tilsett, kok ned, tilsett, kok ned. Gjenta gjerne 6-7 ganger. Når du lager Risotto er det dét du skal gjøre.
8
Etter 15 minutter, smak på risen, den skal være mør, men at du kjenner konsistensen til riskornene
9
Skru av varmen og rør inn smør. Rør inn parmesan og salt. Sett på lokk og la risottoen hvile i 2 minutter. Etter den er hvilt, tilsett frisk sitron juice
Avokadokrem:
10
Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller kjør det glatt med en stavmikser.
11
Vend inn avokadokrem i den varme risottoen, og topp med erter, krabbe og estragon!