1/
Del oppskrift:

Skalldyrsuppe med krabbe

Suppe

Grovhakk alle grønnsakene. Tilsett grønnsaker og rekeskall i en dypbunnet kasserolle. Fres dette blankt (ca 2 minutter). Tilsett tomatpuré og brun i ytterligere 2 minutter.

Tilsett hvitvin og reduser hvitvinen til det er igjen 20%.

Tilsett vann, kok opp, tilsett fløte og la det hele trekke i ca. 20 minutter.

Trekk kasserollen til siden, og kjør suppen med en stavmikser.

Sil minimum 2 ganger. Dette er for å skille ut det groveste av rekeskallet. Ha så tilbake i en ren kjele. Kok opp og smak til med salt og sitron.

Krutonger

Skjær vekk all skorpe fra loffen. Skjær den så i mindre biter ca. 2x2 cm kuber. Vend dem inn med olivenolje, salt og pepper. Bak krutongene på 160 grader i ca 12 minutter. Rør litt i dem hvert 4 minutt. De skal være sprø og gyllen.

Grønnsaker

Vend oppskårede grønnsaker i olivenolje, salt og sitron. La de ligge i blandingen i 1 minutt. Legg dem over på kjøkkenpapir.

Anrett grønnsakene i suppeskål med rikelig med kokt krabbekjøtt fra klør. Hell over med suppe. Serveres med brødkrutonger og kjørvel.