Grovhakk alle grønnsakene. Tilsett grønnsaker og rekeskall i en dypbunnet kasserolle. Fres dette blankt (ca 2 minutter). Tilsett tomatpuré og brun i ytterligere 2 minutter.
2
Tilsett hvitvin og reduser hvitvinen til det er igjen 20%.
3
Tilsett vann, kok opp, tilsett fløte og la det hele trekke i ca. 20 minutter.
4
Trekk kasserollen til siden, og kjør suppen med en stavmikser.
5
Sil minimum 2 ganger. Dette er for å skille ut det groveste av rekeskallet. Ha så tilbake i en ren kjele. Kok opp og smak til med salt og sitron.
TIPS
Pisk inn 3-4 ss smør i suppen rett før servering. Da for suppen en god og fyldig smak.
Krutonger:
6
Skjær vekk all skorpe fra loffen. Skjær den så i mindre biter ca. 2x2 cm kuber. Vend dem inn med olivenolje, salt og pepper. Bak krutongene på 160 grader i ca 12 minutter. Rør litt i dem hvert 4 minutt. De skal være sprø og gyllen.
Grønnsaker:
7
Vend oppskårede grønnsaker i olivenolje, salt og sitron. La de ligge i blandingen i 1 minutt. Legg dem over på kjøkkenpapir.
8
Anrett grønnsakene i suppeskål med rikelig med kokt krabbekjøtt fra klør. Hell over med suppe. Serveres med brødkrutonger og kjørvel.
Relaterte oppskrifter
30 min
Middels
Kos
Wonton med svin og krabbe. Og Nouc Cham (dippesaus)