Skalldyrsuppe med krabbe

En enkel men smaksrik krabbesuppe som kan nytes året rundt.
  • 40 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Suppe:

  • 1
    Grovhakk alle grønnsakene. Tilsett grønnsaker og rekeskall i en dypbunnet kasserolle. Fres dette blankt (ca 2 minutter). Tilsett tomatpuré og brun i ytterligere 2 minutter.
  • 2
    Tilsett hvitvin og reduser hvitvinen til det er igjen 20%.
  • 3
    Tilsett vann, kok opp, tilsett fløte og la det hele trekke i ca. 20 minutter.
  • 4
    Trekk kasserollen til siden, og kjør suppen med en stavmikser.
  • 5
    Sil minimum 2 ganger. Dette er for å skille ut det groveste av rekeskallet. Ha så tilbake i en ren kjele. Kok opp og smak til med salt og sitron.
  • TIPS
    Pisk inn 3-4 ss smør i suppen rett før servering. Da for suppen en god og fyldig smak.
  • Krutonger:

  • 6
    Skjær vekk all skorpe fra loffen. Skjær den så i mindre biter ca. 2x2 cm kuber. Vend dem inn med olivenolje, salt og pepper. Bak krutongene på 160 grader i ca 12 minutter. Rør litt i dem hvert 4 minutt. De skal være sprø og gyllen.
  • Grønnsaker:

  • 7
    Vend oppskårede grønnsaker i olivenolje, salt og sitron. La de ligge i blandingen i 1 minutt. Legg dem over på kjøkkenpapir.
  • 8
    Anrett grønnsakene i suppeskål med rikelig med kokt krabbekjøtt fra klør. Hell over med suppe. Serveres med brødkrutonger og kjørvel.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry