Grovhakk alle grønnsakene. Tilsett grønnsaker og rekeskall i en dypbunnet kasserolle. Fres dette blankt (ca 2 minutter). Tilsett tomatpuré og brun i ytterligere 2 minutter.
2
Tilsett hvitvin og reduser hvitvinen til det er igjen 20%.
3
Tilsett vann, kok opp, tilsett fløte og la det hele trekke i ca. 20 minutter.
4
Trekk kasserollen til siden, og kjør suppen med en stavmikser.
5
Sil minimum 2 ganger. Dette er for å skille ut det groveste av rekeskallet. Ha så tilbake i en ren kjele. Kok opp og smak til med salt og sitron.
TIPS
Pisk inn 3-4 ss smør i suppen rett før servering. Da for suppen en god og fyldig smak.
Krutonger:
6
Skjær vekk all skorpe fra loffen. Skjær den så i mindre biter ca. 2x2 cm kuber. Vend dem inn med olivenolje, salt og pepper. Bak krutongene på 160 grader i ca 12 minutter. Rør litt i dem hvert 4 minutt. De skal være sprø og gyllen.
Grønnsaker:
7
Vend oppskårede grønnsaker i olivenolje, salt og sitron. La de ligge i blandingen i 1 minutt. Legg dem over på kjøkkenpapir.
8
Anrett grønnsakene i suppeskål med rikelig med kokt krabbekjøtt fra klør. Hell over med suppe. Serveres med brødkrutonger og kjørvel.