1/
Del oppskrift:

Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

Rouille

Ha paprika, loff, chili, hvitløk, paprikapulver og eggeplomme i en bolle og kjør alt sammen til en fin masse med stavmikser.

Hell gradvis over oljen inn i en tynn stråle til rouillen får en glatt masse. Du ønsker konsistensen som en tykk majones

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Strandkrabbe Bouillabaisse

Varm en romslig kjele og tilsett olivenolje

Når oljen er på vei til å røyke freser du strandkrabbene til de er røde i fargen og det begynner å lukte godt stekt krabbe

Tilsett fennikel, sjalottløk, hvitløk, chili, ingefær og krydder. Fres dette et par minutter og tilsett tomatpuré og fres videre i to minutter.

Tilsett hvitvin og kok dette raskt ned til det nesten ikke er mer hvitvin igjen.

Ha i tomater, vann, melk og fløte og skru ned temperaturen. La dette putre videre i en halvtime.

Når det har kokt en halvtimes tid, siler du det over i en ren kaserolle. Vær næye med å presse ut mest mulig kraft fra restene.

Kok opp den silte suppen. Ønsker du den kraftigere på smak, kan du koke ned ned enda noen minutter

Smak til dem salt, pepper og sitronsafr.

Sett litt av suppen til sides for å koke finstrimlet fennikel i. Det tar ca 3-5 minutter.

Gjør klar krabbeklør helt mot slutten.

Legg krabbeklør og tynne strimler av fennikel nederst i en suppeskål og spe med Rouillen du laget først, slik at du får en fin og fyldig suppe. Hell suppen over klør og fennikel i suppeskålen.