Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

Dette er Christophers fineste sommeraktivitet. Rett etter strandkrabbene er fisket, skal de i gryta for å bli krabbesuppe. Sous Chef er alltid yngste datteren og kjøkkenet er alltid Naustet på Stokksund.
  • 80 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Rouille:

  • 1
    Ha paprika, loff, chili, hvitløk, paprikapulver og eggeplomme i en bolle og kjør alt sammen til en fin masse med stavmikser.
  • 2
    Hell gradvis over oljen inn i en tynn stråle til rouillen får en glatt masse. Du ønsker konsistensen som en tykk majones
  • 3
    Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Strandkrabbe Bouillabaisse:

  • 4
    Varm en romslig kjele og tilsett olivenolje
  • 5
    Når oljen er på vei til å røyke freser du strandkrabbene til de er røde i fargen og det begynner å lukte godt stekt krabbe
  • 6
    Tilsett fennikel, sjalottløk, hvitløk, chili, ingefær og krydder. Fres dette et par minutter og tilsett tomatpuré og fres videre i to minutter.
  • 7
    Tilsett hvitvin og kok dette raskt ned til det nesten ikke er mer hvitvin igjen.
  • TIPS
    I et fransk kjøkken kalles det å redusere noe til det nesten ikke er noe igjen "Au Sec", som betyr "nesten tørt". Dette gjør man for å maksimere smak, uten at det skal tilføre væske og volum.
  • 8
    Ha i tomater, vann, melk og fløte og skru ned temperaturen. La dette putre videre i en halvtime.
  • TIPS
    Knus krabbene under koking. Det er masse smak inni skallene.
  • 9
    Når det har kokt en halvtimes tid, siler du det over i en ren kaserolle. Vær næye med å presse ut mest mulig kraft fra restene.
  • 10
    Kok opp den silte suppen. Ønsker du den kraftigere på smak, kan du koke ned ned enda noen minutter
  • 11
    Smak til dem salt, pepper og sitronsafr.
  • 12
    Sett litt av suppen til sides for å koke finstrimlet fennikel i. Det tar ca 3-5 minutter.
  • 13
    Gjør klar krabbeklør helt mot slutten.
  • 14
    Legg krabbeklør og tynne strimler av fennikel nederst i en suppeskål og spe med Rouillen du laget først, slik at du får en fin og fyldig suppe. Hell suppen over klør og fennikel i suppeskålen.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry