1/
Del oppskrift:

Tod Num Pla med krabbe

Fiskekaker

Kutt fisk i biter og kjøre det i en foodprosessor sammen med krabbe, salt, currypaste, limezest (limeskall) og ingefær.

Kjør dette til en homogen og glatt farse, og tilsett egget. Kjør videre til egget har blandet seg godt med massen. Overfør til en bolle.

Finkutt langbønner og gressløk og ha det i farsen, før du vender det rolig og pyntelig inn. Hvil deretter farsen i minimum tjue minutter.

Stek fiskekakene i stekepanne på medium/høy varme med smaksnøytral olje. De skal være gyldne på begge sider.

Hjemmelaget Sweet Chili-saus

Bland maisenna og vann og sett til sides.

Tilsett eddik, sukker, Fish Sauce, Rød chili, hvitløk og fersk ingefær i en gryte og kok opp. Kjør det deretter glatt med en stavmikser.

Når det er glatt tilsetter du maisenna/vann-jevningen til du når ønsket konsistens

Til slutt

Ta sausen og hell det over fiskekakene. Vend de godt inn - og pynt gjerne med koriander og vårløk!