Tod Num Pla med krabbe

Tod Num Pla er krabbekaker fra Thailand. Helt fantastisk smakfulle!
  • 50 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Fiskekaker:

  • 1
    Kutt fisk i biter og kjøre det i en foodprosessor sammen med krabbe, salt, currypaste, limezest (limeskall) og ingefær.
  • 2
    Kjør dette til en homogen og glatt farse, og tilsett egget. Kjør videre til egget har blandet seg godt med massen. Overfør til en bolle.
  • 3
    Finkutt langbønner og gressløk og ha det i farsen, før du vender det rolig og pyntelig inn. Hvil deretter farsen i minimum tjue minutter.
  • 4
    Stek fiskekakene i stekepanne på medium/høy varme med smaksnøytral olje. De skal være gyldne på begge sider.
  • Hjemmelaget Sweet Chili-saus:

  • 5
    Bland maisenna og vann og sett til sides.
  • 6
    Tilsett eddik, sukker, Fish Sauce, Rød chili, hvitløk og fersk ingefær i en gryte og kok opp. Kjør det deretter glatt med en stavmikser.
  • 7
    Når det er glatt tilsetter du maisenna/vann-jevningen til du når ønsket konsistens
  • TIPS
    Husk å gi sausen ett oppkok også etter jevningen er tilsatt. Smak deretter til med salt eller Fish Sauce og sett sausen kaldt.
  • Til slutt:

  • 8
    Ta sausen og hell det over fiskekakene. Vend de godt inn - og pynt gjerne med koriander og vårløk!

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry