Hvordan renske krabbe

Screen Shot 2017 08 14 At 15 18 56

1. Fjern haleklaffen.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 18 29

2. Vri av ben og klør.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 19 12

3. Åpne krabben ved å presse ut krabbehuset med tomlene som vist på bildet.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 19 35

4. Fjerne kantene på  undersiden av skallet

Screen Shot 2017 08 14 At 15 19 47

5. Bruk en skje til å ta ut kjøtt og rogn fra skallet. Med en kniv, skrap forsiktig av overskuddsproteiner (hvitt) som kommer fra koking.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 19 12

6. Bruk tommelen til å presse ned Paven som er som en pose bak øynene. Når du hører et lite knepp er den løs og kan fjernes. Paven er magesekken og skal ikke brukes. 

Screen Shot 2017 08 14 At 15 20 04

7. Fjern gjellene fra huset. Bruk en skarp kniv, eksempelvis en potetkniv til å få ut kjøtt av huset.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 20 14

8. Del opp krabbehuset i tre ved å skjære på skrå inn mot midten fra hver side. Krabbekjøttet blir da enkelt å ta ut ved bruk av en kniv eller lignende.

9B

9. Bruk en avbitertang til å klippe leddet nærmest kloa. Bruk en skalldyrgaffel eller en potetkniv til å renske ut kjøttet.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 20 49

10. Bruk så en skje til å knuse kloa for å få ut kjøttet.

Screen Shot 2017 08 14 At 15 21 27

12. Bruk en hammer, gummi eller metall til å knuse føttene.