Hvordan renske krabbe

1. Fjern haleklaffen på krabben.

2. Vri av ben og klør.

3. Åpne krabben ved å presse ut krabbehuset med tomlene som vist på bildet.

4. Fjerne kantene på undersiden av krabbeskallet.

5. Bruk en skje til å ta ut kjøtt og rogn fra skallet. Med en kniv, skrap forsiktig av overskuddsproteiner (hvitt) som kommer fra koking av krabben.

6. Bruk tommelen til å presse ned Paven, som er som en pose bak øynene. Når du hører et lite knepp er den løs og kan fjernes. Paven er magesekken og skal ikke brukes. 

7. Fjern gjellene fra huset. Bruk en skarp kniv, eksempelvis en potetkniv, til å få ut krabbekjøttet fra huset.

8. Del opp krabbehuset i tre ved å skjære på skrå inn mot midten fra hver side. Krabbekjøttet blir da enkelt å ta ut ved bruk av en kniv eller lignende.

9. Bruk en avbitertang til å klippe leddet nærmest kloa. Bruk en skalldyrgaffel eller en potetkniv til å renske ut kjøttet.

10. Bruk så en skje til å knuse kloa for å få ut kjøttet.

12. Bruk en hammer, gummi eller metall til å knuse føttene.

Relaterte artikler

  • Hvordan koke krabbe