Bruk en krabbeknekker eller hammer til å knuse klørne forsiktig, akkurat nok til at du
enkelt kan ta ut kjøttet etter steking. Legg et kjøkkenhåndkle eller pose over krabben
for å unngå at det spruter.
2
Damp eller varm opp klørne slik at de blir varme igjen
3
Fres hvitløk sammen med ca. 1 dl olje i en panne til gyllenbrun farge på middels
varme. Pass godt på så de ikke brenner og blir bitre. Slå av varmen, ta kun ut hvitløken
og la oljen være igjen.
4
Tilsett ingrediensene til sausen i oljen og skru varmen opp igjen på middels høy
varme. La den putre i 2-3 minutter.
5
Senk varmen til middels og legg krabbene oppi.
Blandes godt opp og ha halvparten av den sprøstekte hvitløken oppi.
6
La sausen sette seg godt rundt krabbene og trekke i ca. 4-5 minutter. Legg kun
krabbeklørne over på et fat. Dryss over med resten av hvitløken og hakket koriander
eller vårløk.
7
Vend inn kokt ris sammen med den resterende sausen i pannen. Stekes på middels
høy varme i ca. 3-4 minutter slik at sausen trekker seg inn i riskornet. Ha gjerne litt
mer hakket koriander eller vårløk på og server sammen med krabben.
TIPS
Alternativ er å servere med kokt ris og øse sausen over.
Relaterte oppskrifter
15 min
Middels
Sunn
Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing
5/5
40 min
Enkel
Sunn
Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus