Chilikrabbe med sprøstekt hvitløk og stekt ris

En sommerlig og enkel rett med kraftig smak
  • 50 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Bruk en krabbeknekker eller hammer til å knuse klørne forsiktig, akkurat nok til at du enkelt kan ta ut kjøttet etter steking. Legg et kjøkkenhåndkle eller pose over krabben for å unngå at det spruter.
  • 2
    Damp eller varm opp klørne slik at de blir varme igjen
  • 3
    Fres hvitløk sammen med ca. 1 dl olje i en panne til gyllenbrun farge på middels varme. Pass godt på så de ikke brenner og blir bitre. Slå av varmen, ta kun ut hvitløken og la oljen være igjen.
  • 4
    Tilsett ingrediensene til sausen i oljen og skru varmen opp igjen på middels høy varme. La den putre i 2-3 minutter.
  • 5
    Senk varmen til middels og legg krabbene oppi. Blandes godt opp og ha halvparten av den sprøstekte hvitløken oppi.
  • 6
    La sausen sette seg godt rundt krabbene og trekke i ca. 4-5 minutter. Legg kun krabbeklørne over på et fat. Dryss over med resten av hvitløken og hakket koriander eller vårløk.
  • 7
    Vend inn kokt ris sammen med den resterende sausen i pannen. Stekes på middels høy varme i ca. 3-4 minutter slik at sausen trekker seg inn i riskornet. Ha gjerne litt mer hakket koriander eller vårløk på og server sammen med krabben.
  • TIPS
    Alternativ er å servere med kokt ris og øse sausen over.

Relaterte oppskrifter

  • 15 min Middels Sunn

    Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing

  • 5/5
    40 min Enkel Sunn

    Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus

  • 4/5
    20 min Middels Sunn

    Spicy Crab Fried Rice

  • 5/5
    25 min Enkel Sunn

    Asiatisk krabbesalat