Krispy potet med krabbe og valnøttdressing

En lun krabberett som passer sommer som vinter, som tilbehør, forrett eller kos.
  • 45 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Knus og rens krabbeklørne for kjøtt. Sett til avkjøling.
  • 2
    Sett ovnen på 225 grader.
  • 3
    Kok potetene møre i godt saltet vann.
  • 4
    Overfør potetene til et stekebrett og delvis knus de ved å trykke de ned med f.eks en stekespade. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i ca 25-30 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
  • 5
    Ha olivenolje, valnøtter og ansjos i en kjele. Varm dette på middels varme i ca. 5-7 minutter.
  • 6
    Hell valnøttblandingen i en bolle og tilsett revet hvitløk, rosiner og chiliflak mens oljen er varm. Avkjøl og smak til med salt.
  • 7
    Smør rømme i bunnen på et stort fat og legg på de sprø potetene. Fordel så valnøttdressingen over.
  • 8
    Legg på krabbe, urter og sitron. Server.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    10 min Enkel Kos

    Krabbe naturell

  • 5/5
    80 min Middels Kos

    Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

  • 5/5
    15 min Enkel Kos

    Kokte krabbeklør glasert i hissig Jalapeño-majones

  • 40 min Middels Kos

    Friterte Padroner fylt med Krabbe, Lime og Chili