Asiatisk nudelsalat med krabbe

En frisk asiatiskinspirert krabberett med ingefær, koriander og chili.
  • 30 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Kutt alle grønsaker bortsett fra ingefær og svett dem i kjele med koriander og sviss lett.
  • 2
    Tilsett hvitvinseddik og reduser til det er igjen ca.15 %. Ha i soyasaus, ketjap manis, brunsukker og ha på lokk og trekk av varmen. La det stå og trekke i 1 time.
  • 3
    Ha deretter i revet ingefær, lime og appelsin juice. Sil ponzusausen.
  • TIPS
    Denne oppskriften kan fint lages i større mengder og fryses. Bruk lett soya saus. Vanlig soya saus kan ofte være i salteste laget. Kjøp gjerne soyasauser og øvrige ingredienser i flerkulturelle butikker, der finner du spennende og bra produkter.
  • 4
    Ha nudlene i en bolle. Hell over med kokende vann så det dekker og vell så det. La trekke i 3-4 minutter. Sil og vend inn litt nøytral olje så de ikke kleber sammen.
  • 5
    Bland nudler, grønnsaker, nøtter og krabbe i en stor bolle. Vend inn med rikelig med ponzusaus rett før servering. Server på fat og dryss over med grovhakket koriander og cashewnøtter.
  • TIPS
    Klipp opp nudlene med saks etter de er kokt. Da blir de lettere å fordele i salaten.

Relaterte oppskrifter

  • 15 min Middels Sunn

    Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing

  • 5/5
    40 min Enkel Sunn

    Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus

  • 4/5
    50 min Enkel Sunn

    Chilikrabbe med sprøstekt hvitløk og stekt ris

  • 4/5
    20 min Middels Sunn

    Spicy Crab Fried Rice