Knekk bunnen av aspargesen der den knekker naturlig. Skrell resten helt opp til toppen (du trenger ikke å skrelle norske asparges i sesong). Gni dem inn med oliven olje, salt og pepper.
2
Grill aspargesen på medium varme. Den skal ha et tydelig grill preg på utsiden, men fortsatt ha litt spenst i kjernen.
3
Bland alle ingrediensene til urtevinaigretten, bortsett fra urtene. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i urtene rett før servering (for at de skal holde seg friske og fine).
4
Server med hardkokte egg, gjerne riv dem grovt på et rivjern. Topp retten med kjørvel.
TIPS
Røyk de hardkokte eggene. Røyksmak gir en ekstra dimensjon til retten. Bruk gjerne lakserogn også. Det gir en god salt smak og er veldig dekorativ.
Relaterte oppskrifter
15 min
Middels
Sunn
Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing
5/5
40 min
Enkel
Sunn
Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus