Grillet asparges med krabbe

  • 20 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Knekk bunnen av aspargesen der den knekker naturlig. Skrell resten helt opp til toppen (du trenger ikke å skrelle norske asparges i sesong). Gni dem inn med oliven olje, salt og pepper.
  • 2
    Grill aspargesen på medium varme. Den skal ha et tydelig grill preg på utsiden, men fortsatt ha litt spenst i kjernen.
  • 3
    Bland alle ingrediensene til urtevinaigretten, bortsett fra urtene. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i urtene rett før servering (for at de skal holde seg friske og fine).
  • 4
    Server med hardkokte egg, gjerne riv dem grovt på et rivjern. Topp retten med kjørvel.
  • TIPS
    Røyk de hardkokte eggene. Røyksmak gir en ekstra dimensjon til retten. Bruk gjerne lakserogn også. Det gir en god salt smak og er veldig dekorativ.

Relaterte oppskrifter

  • 15 min Middels Sunn

    Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing

  • 5/5
    40 min Enkel Sunn

    Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus

  • 4/5
    50 min Enkel Sunn

    Chilikrabbe med sprøstekt hvitløk og stekt ris

  • 4/5
    20 min Middels Sunn

    Spicy Crab Fried Rice