Grillet naanbrød med krabbe-masala og agurk marinert i yoghurt

En frisk og smakfull krabberett med en smak av india.
  • 40 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Naanbrød:

  • 1
    Ha melk, gjær og 1 ts av sukkeret i en bolle. Bland sammen og la stå i 15-20 minutter, til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.
  • 2
    Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle.
  • 3
    Tilsett den siste skjeen med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.
  • 4
    Elt i10 minutter i en bakemaskin med krok, til deigen blir smidig og løsner fra bollen.
  • 5
    Smør en ren, stor bolle med bittelitt olje og hell deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la heve 1 time eller til dobbelt størrelse.
  • 6
    Slå ned deigen og kna den litt til, den den i 6 store eller 12 små emner og rull til boller.
  • 7
    Hold bollene tildekket med et fuktig klede eller plastfolie så lenge de ikke jobbes med.
  • 8
    Kjevle bollene til tynne, runde naan.
  • 9
    Legg på direkte på forvarmet grill, middels høy temperatur.
  • 10
    Grill på en side til den har fått tydelig grillmønster, de skal bli nesten svidd og det dannes bobler på siden som vender opp.
  • 11
    Snu og grill på andresiden. 1-2 minutter på hver side.
  • 12
    Pensle med brunet smør med hvitløk. Strø på fennikelfrø, nigellafrø og røkt salt.
  • 13
    Pakk naanbrødene i folie eller kjøkkehåndkle, så holder de seg myke.
  • Krabbe masala:

  • 14
    Fres fennikel, sjalottløk og hvitløk i en kjele med litt olje til det blir mykt.
  • 15
    Ha garam masala krydder og fres det litt sammen.
  • 16
    Ha over kokosmelk og fløte og la dette småputre i 8-10 minutter.
  • 17
    Smak til med limesaft og salt.
  • 18
    Vend inn i krabbekjøttet rett før servering.
  • Yoghurtmarinert agurk:

  • 19
    Lag lange bånd av agurk med en ostehøvel. Stopp når du treffer kjernen på agurken. (Hvis man bruker dette så blir det hele veldige "vannete".
  • 20
    Bland agurkbånd, yoghurt, lime zest og koriander i en bolle. Smak til med salt.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbegrateng med pasta og estragon

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbe med hoisinmajones og tempuraperler

  • 5/5
    30 min Middels Kos

    Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

  • 25 min Middels Kos

    Krabbe med syltet sopp, grillet kålrot og kefirdressing