Gyoza fylt med krabbe, Shitake & XO-saus

Deilige Gyozas med en dobbel umami-bombe på slutten!
  • 50 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Gyoza med krabbefyll:

  • 1
    Stek sopp et par minutter, før du tilsetter sjalottløk, ingefær og Chili. Stek ytterligere 2 minutter før du har over i en ren bolle for avkjøling.
  • 2
    Bland så i krabben, vårløk, koriander, sesamolje og limesaft. Smak til med salt og pepper.
  • TIPS
    Spar litt av vårløken og korianderen for å pynte med til slutt.
  • 3
    Visp opp egg med litt vann i en liten skål. Dette skal du bruke som "lim" på Gyozaene.
  • 4
    Legg et Gyoza-papir på arbeidsbenken - og ha ca. én spiseskje med krabbefyll i midten. Pensle med egg/vann-blandingen og lukk igjen, samtidig som du former med fingrene.
  • TIPS
    Om du er usikker på hvordan de ser ut, eller hvordan de gjør det, har vi snakket med våre venner i Youtube. Sjekk ut der.
  • 5
    Varm en spiseskje olje i en dyp stekepanne og sett gyozaene oppi. Stek et par minutter til de har fått stekeskorpe under. Skru ned temperaturen og hell 1dl vann i pannen. Sett på lokk.
  • 6
    La de dampe i 2-3 minutter og server på et fat med en skål XO-saus ved siden. Pynt med koriander og vårløk.
  • XO-Saus:

  • 7
    Stek ingefær, hvitløk, chili og sjalottløk til gyllen på middels varme. Det skal ta ca. 5 minutter.
  • 8
    Ha resten av ingrediensene oppi og la det koke i 30 minutter. Avkjøl og server.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry