Varm olivenoljen i en kasserolle og stek løk og hvitløk blank over medium varme.
2
Tilsett grovhakkede tomater og stek videre i ca. 3 minutter, tilsett deretter vinen og reduser til halvparten.
3
Kjør de hermetiske tomatene med stavmikser til purè og tilsett i kasserollen, kok videre under lokk i 40 minutter. Smak til med salt.
Krabbe & skjellgryte:
4
Varm olivenoljen i en vidbunnet kjele og tilsett finkuttet purreløk, fennikel, stangselleri, timian og chilliflak. Stek over medium varme til grønnsakene er myke, ca. 3 minutter.
5
Tilsett vin, kraft/vann og damp skjellene i ca. 2 minutter. Tilsett deretter tomatsausen og krabbene, bland alt sammen og damp ytterligere i ca. 3 minutter under lokk til skjellene har åpnet seg og krabbene er gjennomvarme. Smak til med salt.
TIPS
Om du ikke får tak i hjerteskjell, kan du fint doble mengden med blåskjell.
6
Dryss over bladpersille og server gjerne med en god baguett.