Krabbe og skjellgryte

Italiensk-inspirert gryte som passer utmerket som festmiddag.
  • 60 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Tomatsaus:

  • 1
    Varm olivenoljen i en kasserolle og stek løk og hvitløk blank over medium varme.
  • 2
    Tilsett grovhakkede tomater og stek videre i ca. 3 minutter, tilsett deretter vinen og reduser til halvparten.
  • 3
    Kjør de hermetiske tomatene med stavmikser til purè og tilsett i kasserollen, kok videre under lokk i 40 minutter. Smak til med salt.
  • Krabbe & skjellgryte:

  • 4
    Varm olivenoljen i en vidbunnet kjele og tilsett finkuttet purreløk, fennikel, stangselleri, timian og chilliflak. Stek over medium varme til grønnsakene er myke, ca. 3 minutter.
  • 5
    Tilsett vin, kraft/vann og damp skjellene i ca. 2 minutter. Tilsett deretter tomatsausen og krabbene, bland alt sammen og damp ytterligere i ca. 3 minutter under lokk til skjellene har åpnet seg og krabbene er gjennomvarme. Smak til med salt.
  • TIPS
    Om du ikke får tak i hjerteskjell, kan du fint doble mengden med blåskjell.
  • 6
    Dryss over bladpersille og server gjerne med en god baguett.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry