Krabbe & jordskokk

Enkel, søt og deilig rett som imponerer de fleste. Ypperlig som forrett.
  • 45 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Vask og del jordskokkene på langs. Legg i en ildfast form og bland sammen med olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovn på 190 grader i ca. 30 minutter, eller til de er møre og gyldne.
  • 2
    Bland sammen krabbekjøttet med skall av en halv sitron, gressløk og kapers. Smak til blandingen med pepper og sitronsaft.
  • 3
    Legg krabbeblandingen på de bakte jordskokkene og server med en god hollandaisesaus og karse.
  • Hollandaise:

  • 4
    Smelt 200 g smør i en kjel, sett til side.
  • 5
    Pisk eggeplommer og hvitvinseddik over vannbad til luftig og tykk konsistens.
  • 6
    Spe med det smeltede smøret, og smak til med sitron, salt og kajenne.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry