Krabbe & Kålrot

Krabbe og Kålrot er erkenorske ingredienser. Faktisk har vi dyrket Kålrot i Norge siden 1600-tallet. I denne oppskriften har vi i tillegg lagt til en deilig majones med fritert gjær(!), syrlige, fermentere rips og en deilig saus på Kålrot og brunet smør.
  • 60 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Krabbemasse med Majones på fritert Gjær:

  • 1
    Hell solsikkeolje og 2 pakker ferskgjær i en tykkbunnet kjele og kjør med stavmikser.
  • 2
    Varm opp og visp til du får en klar olje
  • 3
    Når oljen er klar, smuldrer du resterende gjær og friterer til gjæren er mørk gyllen og sprø.
  • 4
    Ha eggeplommer i en bolle, og pisk mens du sper med gjærolje. Pisk til majoneskonsistens og smak til med salt og syre.
  • 5
    Når du er fornøyd med majonesen blander du like mengder av den med krabbekjøtt. Smak til med salt og syre.
  • TIPS
    Gjærmajones smaker nesten som ristede pinjekjerner og har litt kjøttsmak, som komplementerer krabbekjøttet.
  • Bakt og røkt Kålrot:

  • 6
    Bak Kålroten hel med skall på i ovnen på 160 grader til den når 80 grader kjernetemperatur. Salt den rikelig. Avkjøl i kjøleskapet.
  • 7
    Når den er avkjølt - fjern skallet og legg den rett i grillen (eller en varmebestandig stålbakke) og røyk den i 25-35 minutter.
  • 8
    Kutt den i tynne skiver.
  • TIPS
    Har du en Mandolin er det perfekt å bruke!
  • Saus på Kålrot:

  • 9
    Reduser Kåltrojuicen til ca. halvparten og tilsett brunet smør og solbærolje (eller dillolje).
  • 10
    Gi det et raskt oppkok og smak til til salt og sitron.
  • Grønnkålpulver:

  • 11
    Rens Grønnkålen for stilker og tørk den på 100 grader i ovnen til den blir sprø. Kjør opp med blender til det blir fint pulver.
  • TIPS
    Montér retten med deilige skiver av Kålrot og krabbemassen med masse smak. Hell over sausen, pynt gjerne med friske urter eller blomster og dryss grønnkålpulver over, helt til slutt!

Relaterte oppskrifter

  • 80 min Middels Kos

    Pasta Agnolotti fylt med Krabbe

  • 0 min Enkel Kos

    Tostada med Krabbe, Avokado og syltet Reddik

  • 30 min Ingen Kos

    Omelett Arnold Bennet med Taskekrabbe

  • 60 min Middels Kos

    Potetgalette med Krabbe, Gressløkmajones og Reddik