Hold nede ctrl tasten og trykk + / -Hold nede cmd tasten og trykk + / -
Krabbe Mantecato
Mantecato er en salt, Italiensk mousse, som vanligvis lages med en annen kjent, Norsk ingrediens. Nemlig tørrfisk, og serveres på flatbrød. Men Mantecato smaker like godt - om ikke bedre - med krabbe fra Hitra.
Tilsett potet, vann og melk i en kjele sammen med ett fedd kuttet hvitløk.
3
Trekk poteten i ca. 10 minutter, sil av vesken og ha poteten over i en bolle.
TIPS
Spar på væsken! - Den skal du bruke til å spe litt senere.
4
Knus poteten med en visp eller en potetstapper før du tilsetter krabbe og pisker videre.
5
Spe med væsken fra kokingen til du får en myk og smidig konsistens. Smak til med salt, syre og hakkede urter.
Flatbrød:
6
Bland sammen meltypene, salt og mørk sirup, spe med kaldt vann i en bakemaskin til du har en fast og fin deig.
7
Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i kjøleskap i minst 1 time før bruk.
8
Del opp deigen i mindre emner og kjevle de ut med en pastamaskin eller en kjevle.
TIPS
Bruk bakepapir i mellom deigen og kjevla, om du velger å kjevle ut deigen for hånd.
9
Flatbrødene steker du helst på en steketakke, men du kan også bruke stekepanne eller steke de i en stekeovn. Du vil ha en gyllenbrun farge på flatbrødet, så følg med!
10
Du kan servere flatbrødet og moussen som snacks, eller som en foreett.
Relaterte oppskrifter
30 min
Middels
Kos
Wonton med svin og krabbe. Og Nouc Cham (dippesaus)