Smelt halvparten av smøret i en stekepanne, tilsett den finkuttede purreløken og krydre med noen klyper salt. Stek på medium varme til purreløken er myk, ca. 5 minutter. Hell over i en bolle.
2
I samme stekepanne tilsettes resten av smøret og 1 ss olivenolje, stek potetene i 10 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
3
Tilsett den stekte purreløken, paprikapulveret, krabbeskjellet, persille og saften av en halv sitron. Smak til med salt/pepper og eventuelt mer sitronsaft.
4
Klem forsiktig ut overflødig væske fra krabbekjøttet. Bland så krabbekjøttet med crème fraîche, revet skall fra 1 sitron, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.
5
Serveres på et stort fat, toppes med krabbe og crème fraîche-blandingen, gravet eggeplomme, brønnkarse og sitronbåter.
Gravet eggeplomme:
6
Bland 50/50 med salt og sukker og ha ca. halvparten over i en bred skål.
7
Lag fire fordypninger, og legg en eggeplomme i hver fordypning.
8
Hell forsiktig over resten av salt/sukker blandingen til plommene er dekt. Sett deretter i kjøleskap i 12-24 timer.
9
Når eggeplommene er ferdig gravet skylles de forsiktig i vannbad.
10
Tørk deretter i ovn på ca. 55 grader i ca. 4 timer.
11
Kutt i tynne skiver.
TIPS
Gravet eggeplomme kan lages flere dager i forveien, og holder seg ca. èn uke i kjøleskap. Du kan fint erstatte gravet eggeplomme med rå eggeplomme.
Relaterte oppskrifter
15 min
Middels
Sunn
Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing
5/5
40 min
Enkel
Sunn
Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus