Krabbe pytt i panne

Rask og sunn rett som metter. Passer både til hverdag og fest.
  • 30 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • TIPS
    Kok ekstra poteter i dag, pytt i panne i morgen?
  • Krabbe "Pytt i panne":

  • 1
    Smelt halvparten av smøret i en stekepanne, tilsett den finkuttede purreløken og krydre med noen klyper salt. Stek på medium varme til purreløken er myk, ca. 5 minutter. Hell over i en bolle.
  • 2
    I samme stekepanne tilsettes resten av smøret og 1 ss olivenolje, stek potetene i 10 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
  • 3
    Tilsett den stekte purreløken, paprikapulveret, krabbeskjellet, persille og saften av en halv sitron. Smak til med salt/pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  • 4
    Klem forsiktig ut overflødig væske fra krabbekjøttet. Bland så krabbekjøttet med crème fraîche, revet skall fra 1 sitron, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.
  • 5
    Serveres på et stort fat, toppes med krabbe og crème fraîche-blandingen, gravet eggeplomme, brønnkarse og sitronbåter.
  • Gravet eggeplomme:

  • 6
    Bland 50/50 med salt og sukker og ha ca. halvparten over i en bred skål.
  • 7
    Lag fire fordypninger, og legg en eggeplomme i hver fordypning.
  • 8
    Hell forsiktig over resten av salt/sukker blandingen til plommene er dekt. Sett deretter i kjøleskap i 12-24 timer.
  • 9
    Når eggeplommene er ferdig gravet skylles de forsiktig i vannbad.
  • 10
    Tørk deretter i ovn på ca. 55 grader i ca. 4 timer.
  • 11
    Kutt i tynne skiver.
  • TIPS
    Gravet eggeplomme kan lages flere dager i forveien, og holder seg ca. èn uke i kjøleskap. Du kan fint erstatte gravet eggeplomme med rå eggeplomme.

Relaterte oppskrifter

  • 15 min Middels Sunn

    Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing

  • 5/5
    40 min Enkel Sunn

    Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus

  • 4/5
    50 min Enkel Sunn

    Chilikrabbe med sprøstekt hvitløk og stekt ris

  • 4/5
    20 min Middels Sunn

    Spicy Crab Fried Rice