Risoni med chiliolje

Denne krabberetten passer utmerket til kveldskos eller når du ønsker å imponere venner. Den er enkel å lage og tar kun 40 min. Chili, koriander og lime gjør dette til en smakfull rett med snert i.
  • 40 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Krabbe risoni:

  • TIPS
    Server med Sambal Oelek eller annen grov chilisaus og limebåter.
  • 1
    Kutt og mål opp alle ingredienser. Du må ha alle ingredienser klar før steking.
  • 2
    Pisk sammen eggene.
  • 3
    Varm oljen, tilsett ingefær og hvitløk, stek i 30 sekunder.
  • 4
    Tilsett ferdigkokt risoni, stek i et par minutter. Når risonien er gjennomvarm, tilsettes hvit pepper, fiskesaus og soyasaus.
  • 5
    Rør inn de piskede eggene. Når eggene har satt seg tilsetter du krabbekjøtt. Avslutt med vårløk og koriander.
  • 6
    Pynt med limebåter og chilliolje.
  • Chiliolje:

  • 7
    Varm oljen med Sichaunpepper til medium sterk varme. Hell den varme oljen over chili og peanøtter. Smak til med salt.
  • TIPS
    Hell gjerne rester av chilioljen over på norgesglass eller lignende, den står seg godt i kjøleskap.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    10 min Enkel Kos

    Krabbe naturell

  • 5/5
    80 min Middels Kos

    Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

  • 5/5
    15 min Enkel Kos

    Kokte krabbeklør glasert i hissig Jalapeño-majones

  • 40 min Middels Kos

    Friterte Padroner fylt med Krabbe, Lime og Chili