Krabbeoppskrift, Krabbecurry

Krabbecurry

Hvem elsker ikke curry? Denne lekre retten passer både som forrett eller til kveldskos. Krever litt forberedelse dagen i forveien, men er verdt ventetiden.
  • 120 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Toast currypulveret i 1 minutt i en tørr panne. Tilsett oljen og la den trekke i noen timer.
  • TIPS
    La currypulveret trekke i olje over natta.
  • 2
    Kutt selleriroten i små terninger og ha dette i en kasserolle med smør, currypulver og fløten.
  • 3
    Kok selleriroten mør og ha alt over i en blender. Kjør blandingen til purè. Bland inn krabbekjøtt og smak til med salt.
  • 4
    Kutt selleriroten i terninger og stek disse i curryoljen til de er møre. Bland det så inn i selleri og krabbepureen.
  • 5
    Fyll massen i passende skåler for gratinering og dryss over brødkrumme.
  • 6
    Gratinèr i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.
  • TIPS
    Fenikkelsalat passer veldig godt til.

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry