Risen vi bruker til sushi er rundkornet og klebrig. Denne tilberedes med best resultat i en riskoker, men kan også kokes i kjele.
2
Kokes opp riseddik, salt og sukker til alt løses opp. Kjøl av. Når risen er ferdig kokt tilsettes 160g av riseddiken, vend godt sammen.
Chilimajones:
3
Ha alle ingrediensene i et høyt glass/beholder, de vil naturlig legge seg litt lagvis, men slik skal det være! Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne og løft stavmikseren rolig opp mot overflaten. På 20 sekunder har du hjemmelaget majones.
Lag makiruller:
4
Legg nori på en bambusmatte og dekk et jevnt lag med sushiris. Snu så noriarket med ris slik at risen ligger ned mot bambusmatten.
5
Fyll så med krabbe, agurk og mango. Rull sammen ved hjelp av bambusmatten. Press rullen forsiktig.
6
Kutt makirullen i 8 jevne biter. Anrett med chilimajones på toppen av rullen.
TIPS
Serveres gjerne med syltet ingefær. Vend gjerne rullen i eggehvite og panko (frysetørket japansk brød) og fritér i nøytral olje på ca 180 grader.
Relaterte oppskrifter
15 min
Middels
Sunn
Krabbesalat med stekt sesam- og tamarinddressing
5/5
40 min
Enkel
Sunn
Myke vårruller med Krabbe, Mango & Sursøt Chili-saus