Krabbemaki

Denne krabbemakien med chilimajones er en smakfull godbit med krabbe som passer både til hverdag og fest.
  • 30 min
  • Enkel
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • Ris og riseddik:

  • 1
    Risen vi bruker til sushi er rundkornet og klebrig. Denne tilberedes med best resultat i en riskoker, men kan også kokes i kjele.
  • 2
    Kokes opp riseddik, salt og sukker til alt løses opp. Kjøl av. Når risen er ferdig kokt tilsettes 160g av riseddiken, vend godt sammen.
  • Chilimajones:

  • 3
    Ha alle ingrediensene i et høyt glass/beholder, de vil naturlig legge seg litt lagvis, men slik skal det være! Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne og løft stavmikseren rolig opp mot overflaten. På 20 sekunder har du hjemmelaget majones.
  • Lag makiruller:

  • 4
    Legg nori på en bambusmatte og dekk et jevnt lag med sushiris. Snu så noriarket med ris slik at risen ligger ned mot bambusmatten.
  • 5
    Fyll så med krabbe, agurk og mango. Rull sammen ved hjelp av bambusmatten. Press rullen forsiktig.
  • 6
    Kutt makirullen i 8 jevne biter. Anrett med chilimajones på toppen av rullen.
  • TIPS
    Serveres gjerne med syltet ingefær. Vend gjerne rullen i eggehvite og panko (frysetørket japansk brød) og fritér i nøytral olje på ca 180 grader.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbesalat med Snøfrisk

  • 30 min Enkel Sunn

    Ovnsbakt snøkrabbe med urtesmør

  • 20 min Enkel Sunn

    Snøkrabbe med tomatsalsa

  • 30 min Enkel Sunn

    Wok med snøkrabbe