Krabbesliders

Velkjent rett med krabbe. Sliders, eller mini-burger passer som forrett eller mindre måltid.
  • 60 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Riv potetene på et rivjern
  • 2
    Varm opp olivenoljen i en panne og tilsett fennikelfrø, fennikel, chili, hvitløk og vårløk. Stek forsiktig på middels varme i 3-5 minutter. (Grønnsakene skal ikke få farge.)
  • 3
    Bland fennikelblandingen med de revne potetene og tilsett deretter krabbekjøtt, urter, kapers, cayenne, sitron og majones. Smak til med salt.
  • 4
    Tilsett sammenvispet egg og brødkrumme. Blandes godt sammen, og sett til avkjøling i ca. 15 minutter
  • 5
    Form blandingen til åtte slidere, avkjøl disse i ytterligere 30 minutter på bakepapir i fryseren.
  • 6
    Sett stekeovnen på 215 grader.
  • 7
    Varm litt olje i en teflon stekepanne. Vend burgerne i litt hvetemel og stek de gyldne (ca. 2-3 minutter på hver side).
  • 8
    Legg burgerne over på et stekebrett, og stek de i ytterligere 5 minutter.
  • 9
    Anrett burgerne i sliderbrød med salat og gjerne litt majones.

Relaterte oppskrifter

  • 25 min Enkel Kos

    Lisbeth Størvolds grillede krabbeklør med Løpstikke

  • 4/5
    45 min Middels Kos

    Helkrabbe med cajunsmørsaus og mais

  • 5/5
    20 min Enkel Kos

    Crab roll - krabbe i pølsebrød

  • 3/5
    30 min Enkel Kos

    Kreolsk pasta med krabbe