Skrell potetene og riv de grovt på rivjern. Bland med salt slik at det blir jevnt fordelt. La potetblandingen ligge i en sil for og renne av seg vann og stivelse (ca. 20 minutter) klem så ut ytterligere veske med hendene.
2
Form så litt store porsjonskaker med og stek i meierismør på middelsvarme i 5 minutter på hver side.
Luftig rømme:
3
Bland alt sammen i en bolle og visp rømmen til den blir stiv. Man skal holde bollen over hode uten at den rører på seg. Oppbevares i kjøleskap.
Syltet løk:
4
Bland sukker, eddik og vann i en kasserolle og kok opp til sukkeret har løst seg opp. Kutt rødløken i tynne ringer. La de ligge i syltelaken i 4 timer.
TIPS
Denne oppskriften kan lages i store mengder. Oppbevar syltet løk i norgesglass som er sterilt. Da holder løken i 6 mnd. Hvis man vil ha en hurtig-syltet løk så kan man koke løken litt i syltelaken. Da bli den klar til servering på 2 minutter.
Servering:
5
Vend opp krabbekjøtt fra klør i litt god olivenolje med salt og pepper. Anrett 2 ss krabbe på røstipoteten med 1 ss pisket rømme og syltet løk. Topp retten med finkuttet gressløk og revet pepperrot.